We krijgen regelmatig vragen over kleding laten borduren. Vaak zijn mensen op zoek naar wat handige tips of mogelijkheden van kleding laten borduren. Vandaar dat we onze 6 handigste tips voor kleding laten borduren op een rij hebben gezet:

 1. Letterhoogte van minimaal 7 millimeter
  Zorg dat je letters minimaal 7mm hoog zijn in het ontwerp. Omdat we met geborduurd draad werken, is er geen rechte lijn, maar verschillende draden naast elkaar. Vanaf 7mm hoogte zien letters er strak uit. Zijn de letters kleiner, dan gaat dit ten koste van de strakke uitstraling van het borduursel.
 2. Hoe dikker de stof, hoe strakker het resultaat
  Met borduren haal je een draad door de stof en bepaalt de dikte van de stof en grootte van de opdruk of er speling zit tussen de draad en de gebruikte stof. Hoe dikker de stof, hoe strakker het borduurwerk er uitziet. Kies hierom ook voor het bedrukken van de rug van een t-shirt en niet voor het borduren hiervan.
 3. Borduursel op jas of vest? Kies dan voor een badge
  Een badge geeft het borduursel een strakke, stugge achtergrond, waardoor het borduurwerk optimaal tot zijn recht komt.
 4. Eenmalige opstartkosten voor opmaken borduurkaart
  Wilt u vaker iets laten borduren, de drempel hiervoor is laag omdat u de borduurkaart kunt hergebruiken. De eerste keer betaalt u hiervoor opstartkosten, de volgende keren hergebruiken we de borduurkaart.
 5. Kleurverloop in borduursel? Geen goed idee!
  Doordat we met garen werken, is een verloop lastig na te bootsen met borduren. Wilt u dus het beste resultaat, kies voor vaste kleuren!
 6. Formaat borduursel
  Wilt u weten hoe groot u op kleding kunt laten borduren? Houd dan rekening met deze standaardafmetingen: Op de borst 8 tot 10 centimeter breed, op de rug tot maximaal 28 centimeter breed en op de mouw tussen de 8 en 10 centimeter. Deze maten zijn gebaseerd op maat small voor dames en afhankelijk van het soort materiaal. Voor exacte formaten kunt u het beste even contact opnemen.

Geven deze tips toch nog geen antwoord op uw specifieke vraag over kleding laten borduren? Dan kunt u het beste even contact opnemen. Een van onze specialisten beantwoordt uw vragen graag!