Textiel borduren

Textiel laten borduren, is na het bedrukken van textiel de meest gebruikte afwerkvorm. Vaak wordt het toegepast als alternatief van drukken, wanneer de gebruikte textielsoort niet geschikt is voor bedrukken, wanneer duurzaamheid, ook onder intensief gebruik van belang is, of u wilt kiezen voor een exclusievere uitstraling.

Hoe werkt textiel borduren

De reden waarom borduren geschikt is voor stoffen waar niet (goed) op gedrukt kan worden, is de gebruikte techniek. Bij het bedrukken van textiel wordt er een verflaagje bovenop de stof geperst. Bij stoffen als katoen, bijboorbeeld t-shirts is dit een prima techniek. Bij borduren wordt een draad door de textiel genaaid en aan de achterzijde vastgezet. Met verschillende kleuren draad en een borduurmachine is het mogelijk om zo goed als elke vorm te borduren. Tijdens het borduren wordt de opdruk verweven met de textiel. Hierdoor is deze afwerkvorm ook geschikt voor textielsoorten of vormen, waarop bedrukkingen niet kunnen houden. Meer weten over het borduren van kleding? Lees onze 6 tips!

Wat wilt u laten borduren op textiel

Wat u op textiel kunt laten borduren is beperkt door het formaat, de precisie van de borduurmachine en de beschikbare kleuren draad. Borduren is met name geschikt voor de wat kleinere opdrukken. U kunt bijvoorbeeld denken aan een logo op een sportjas of een naam of initialen op trainingskleding of op een handdoek of badjas.

Combinatie van drukken en borduren

Vaak wordt borduren ook gebruikt als unieke afwerking van een bedrukt product. Denk bijvoorbeeld aan sportkleding voor een sportclub. Deze zijn bijvoorbeeld voorzien van een standaardbedrukking op de rug en de broek, eventueel met rugnummers. Voor de coaches laat u ook de naam op de trainingsjack borduren.

Wilt u meer weten over het borduren van textiel? Neem gerust contact met ons op, via het formulier hiernaast of telefonisch:070 – 44 42 804.

Meer weten?

  Dit zeggen onze klanten

  Al vele jaren werk ik met plezier samen met Jumble; flexibel, meedenkend, persoonlijke benadering, betrouwbaar, kwaliteit, goed geprijsd en heel belangrijk een super vlotte levering!
  Ingrid Buikema - Restaurant Manager, Restaurant Wereldmuseum

   

  ‘In Jumble hebben wij een zeer flexibele partner gevonden die bereid is om met ons mee te denken, geen uitdaging uit de weg gaat en de kwaliteit niet uit het oog verliest.’
  Marijke de Wit, Obsession

  De service van Jumble

  • U heeft contact met vakmensen. Dit ziet u terug in ons advies, kwaliteit van onze producten en uitstekende service.
  • Flexibele levering en makkelijk schaalbaar dankzij combinatie eigen productie en groot (internationaal) netwerk.
  • Wij bouwen graag aan een langdurige relatie. Zo is één telefoontje al snel voldoende voor de juiste producten van uitstekende kwaliteit.